Požehnání koledníkům Tříkrálové sbírky Zobrazit fotogalerii
4. ledna 2021 Naše články

Požehnání koledníkům Tříkrálové sbírky

V neděli 3. ledna 2021 proběhla mše svatá v kostele sv. Jakuba Většího za účasti zástupců koledníků Tříkrálové sbírky, kterým požehnal místní pan farář. Tímto byla zahájena letošní Tříkrálová sbírka v Prachaticích, kterou provází mnohá omezení.

Právě díky omezením, která spadají do 5. stupně epidemiologické situace, se zúčasnilo mše svaté pouze několik dětí, které tradičně přišly na požehnání koledníkům v bílých pláštích a papírových korunách. Požehnání přijali také Tři králové v podání dospělých, jejichž krásné, dokonale propracované kostýmy byly doplněny o roušky - Kašpar a Melichar přišli v rouškách bílých a Baltazar si nasadil  - jak jinak - černou roušku.

Všichni, kteří na prachatické charitě připravují letošní Tříkrálovou sbírku, stále doufají, že se epidemiologická situace zlepší a bude možné, aby požehnání, které obdrželi, mohli předat osobně i Vám, do Vašich domovů. Zatím se s Vámi můžeme setkat pouze online na www.trikralovasbirka.cz