Dárky z Krabic od bot potěšily 111 dětí
30. prosince 2020 Naše články

Dárky z Krabic od bot potěšily 111 dětí

Farní charita Prachatice děkuje všem štědrým dárcům, kteří přispěli do sbírky Krabice od bot – v našem případě konkrétně prostřednictvím Farního sboru Českobratrské církve evangelické v Českých Budějovicích.  V letošním roce se nově zapojila do této sbírky také Farní charita Prachatice, které se podařilo díky této sbírce obdarovat 111 dětí  v 56 rodinách ve městech a obcích  Prachatice , Netolice, Chvalovice, Hracholusky, Husinec, Vimperk, Volary, Lenora  a Ktiš. Dětem ze sociálně znevýhodněných poměrů tak pomohli prožít veselé Vánoce a zažít radost a překvapení z rozbalování dárečků. Pozitivní zpětná vazba od dětí a jejich rodičů je radostí pro všechny, kteří se na těchto sbírkách podíleli. My se s Vámi chceme podělit o zajímavosti z letošního rozdávání dárků.

• Díky sbírce Krabice od bot se podařilo splnit velké přání třináctiletého kluka, který nám namaloval krásný zavodní vůz a ten i dostal – viz Facebook
  • Do Azylového domu před vánoci přišla maminka se sedmiletým chlapcem. I pro něj se našel dárek mezi Krabicemi od bot a sociální pracovnice pro chlapce přibalila 4 páry teplých ručně pletených  ponožek. Při předávání pracovnici AD  se dozvěděla, že co by chlapec nejvíce potřeboval jsou ponožky…… no co dodat, byly to krásné zážitky.
  • Ve Volarech se dárky rozdávaly u Betléma. Na akci přišel i pan starosta města Volary  pan Mgr. Vít Pavlík a místostarostka paní Bártová Jana Bc. Děti měly z dárků radost a vedení města přislíbilo, že v příštím roce se připojí a podpoří tuto možná právě zavedenou tradicí finančně i kulturně ( pohádka, koledy atd.) Už teď se moc těšíme a doufáme, že to epidemiologická situace už dovolí.
  • Mimo sbírku se podařilo sehnat kočárek pro pětiletou holčičku, která měla velkou radost.  Jak milé bylo překvapení, když pracovnice FCH Prachatice zjistily, že kočárek darovala paní, která před lety využila služeb Azylového domu pro matky s dětmi. "Bylo to potěšující zjištění, protože při oslovení paní z inzerátu jsem neměla tušení kdo to je. Náhoda? Myslím, že to byla Boží vůle" říká sociální pracovnice Ivana Ondrišová z projektu Most naděje Farní charity Prachatice.

Mgr. Ivana Ondrišová

sociální pracovnice