Každoročně se pracovníci azylových domů snaží, aby byl letní čas pro všechny obyvatele také obdobím relaxace a pohody. Není třeba cestovat tisíce kilometrů, i u nás v azylových domech může být obyvatelům příjemně.

V Charitním domově sv. Dominika Savia uvítaly děti společně se svými maminkami prázdniny při akci s názvem „Hurá prázdniny“. Všichni si užili oblíbené opékání buřtů u táboráku. Tomu však předcházela dlouhá řada her, zábavy i soutěžních aktivit.

„Prachatická charita v obrazech“, byl název výstavy fotografií z prachatického Charitního domova sv. Dominika Savia pro matky s dětmi a Domu sv. Petra pro muže v Záblatí. Na fotografiích byl zachycen běžný život ubytovaných, dobrovolné pracovní činnosti, volnočasové aktivity, ale i kulturní akce nebo výlety. Výstavu si bylo možné prohlédnout v Zimní zahradě na Městském úřadu v Prachaticích, kde byla k vidění během celého července. Příležitost k návštěvě výstavy využili i aktuálně ubytovaní klienti z našich azylových domů. Ty nejvíce zajímalo, jestli na fotkách najdou sebe nebo někoho známého. Děkujeme Městskému úřadu za možnost v krásném prostoru výstavu uskutečnit.

Pro muže ubytované v záblatském azylovém Domě sv. Petra jsme uspořádali „Letní grilování“. Tentokrát se opékalo marinované maso se zeleninou. Během posezení si uživatelé vyprávěli anekdoty. Všem zúčastněným velmi chutnalo.

Druhou akcí byla beseda s pracovnicí Probační a mediační služby v Prachaticích Mgr. Janou Burianovou. Tématem besedy byla „Medializace a probační dohled“. Pracovnice PMS byla překvapená zájmem uživatelů, kteří se zapojili do diskuze a kladli jí otázky. Zároveň se domluvila s uživateli, že si na příští besedu, která bude 11. srpna připraví další dotazy.

„Sportovní odpoledne“ bylo věnováno  hodu šipek na terč. Akce klienty velmi bavila a nejlepším hráčům byly předány věcné ceny v podobě potravin a oblečení.