Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi

Co nabízíme

Azylový dům - Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi pomáhá matkám s dětmi, ženám, které ztratily bydlení zejména v důsledku rozvodu či rozchodu s partnerem/partnerkou, nebo díky finanční krizi spojené s dlouhodobou nezaměstnaností, mají problémy mezigeneračního soužití v domácnosti, upadly do dluhové pasti, zažily domácí násilí či byly nuceny k prostituci.

V zařízení je zajišťován NEPŘETRŽITÝ PROVOZ.

Poslání

Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi je pobytové azylové zařízení pro matky s dětmi, které ztratily bydlení. Nabízíme jim podporu, čas a prostor při řešení jejich nepříznivé životní situace, která byla způsobena ztrátou bydlení, zaměstnání či sociálních kontaktů.  Kromě ubytování a zajištění podmínek pro stravování poskytujeme matkám pomoc či podporu při obhajobě jejich práv, při hledání nového bydlení, zaměstnání nebo při navazování sociálních kontaktů. Podporujeme matky s dětmi v tom, aby dokázaly řešit svou nepříznivou situaci především vlastními silami.

• matky s dětmi bez přístřeší
  • těhotné ženy bez přístřeší
  • matky nebo těhotné ženy, které ztratily bydlení, byly obětmi domácího násilí nebo se z jiných důvodů ocitly se v krizi

Do zařízení nelze přijmout

• samotné děti bez matky
  • manželské či partnerské dvojice s dětmi
  • ženy bez dětí

Cíle služby

• Matky s dítětem/dětmi získají nové bydlení.
  • Matky využijí čas a poskytnutou podporu v azylovém zařízení ke zlepšení či vyřešení jejich nepříznivé sociální situace.
  • Matky díky poskytnuté pomoci a podpoře zvládají řešit svou nepříznivou sociální situaci převážně vlastními silami.
  • Matky jsou zodpovědné za svou životní situaci.

Zásady

• rovný přístup
  • partnerství
  • mlčenlivost
  • individuální přístup
  • přiměřená tolerance
  • odpovědnost za své činy
  • důstojnost

Podrobnější informace v pdf

Žádost o poskytnutí služby v pdf

Vzor smlouvy

Směrnice stížnosti

Domovní řád v pdf

Lékařské potvrzení o zdravotní způsobilosti

Ceník

• dospělá osoba s nezletilým dítětem 120 Kč/kalendářní den
  • dítě 80 Kč/kalendářní den

Kde nás najdete

Slunečná 1135, Prachatice, 383 01

Mapa - Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi

Zdroje financování:

Domu sv. Dominika Savia pro matky s dětmi byla poskytnuta na rok 2021 dotace 307 890 Kč od MPSV a 500 000 Kč na dofinancování od Jihočeského kraje.

Služba je financována z projektu "Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji V", reg. číslo: CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0010156
Město Prachatice
Jihočeský kraj
Ministerstvo práce a sociálních věcí